Vučić o pogibiji radnika: Ako postoji odgovornost, nadam se da će je ispitati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je izjavio saučešće porodicama dvojice radnika koji su poginuli na gradilištu Beograda na vodi, ocenivši da je to velika tragedija.

„Nadam se da ako postoji odgovornost, da će nadležni to ispitati. A, ovim drugima koji iz svake tragedije hoće da izvuku političku korist, posebnu pažnju neću ni da pridajem“, kazao je Vučić novinarima u Generalštabu Vojske Srbije.

Naveo je i da u se u Srbiji na opasnim poslovima, poput gradjevine, dešava proporcionalno mnogo manje nesreća i da je njemu važno da li je država u takvim slučajevima uradila sve što je mogla.

„U SAD na svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora. Do sada je poginulo sedam radnika na (hidroelektrani) Djerdapu. Meni je važno da li je država uradila sve, da li je radnik prijavljen, da li je ta kompanija uradila sve što treba“, kazao je Vučić.

Vučić je rekao da žali zbog pogibije dvojice radnika na gradilištu Beograda na vodi, ali je dodao da je to „život“ i da se u životu dogadjaju takve stvari.

On je dodao i da mu je žao što je u prekršio pretpostavku nevinosti u slučaju ubistva gradjevinskog investitora Zorana Trifunovića, okarakterisavši Stojanku Stojanović kao ubicu, ali da je „u očaju reagovao srcem“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.