U trendu

Vučić: Srpska policija je bez premca po snazi u regionu

Mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je srpska policija bez premca po snazi u regionu i da naši gradjani nemaju razloga da brinu za svoju bezbednost.

„Uspeli smo da im obezbedimo nova vozila i danas su bez premca po snazi u regionu“, rekao je on u nastavnom centru Makiš prilikom primopredaje oklopnih vozila za potrebe policije.

On je izrazio zadovoljstvo i što je medju novih 20 oklopnih vozila i oklopni transporter „Lazar 3“, koji je proizvod državne kompanije Jugoimport SDPR.

„Do kraja godine još šest vozila dobiće policija, a šest vojska“, rekao je Vučić, dodavši da je razlika izmedju vojnih i policijskih vozila u tome što vojna imaju oružje većeg kalibra.

On je naglasio da će biti nastavljena ulaganja u opremanje policije i vojske izrazivši zadovoljstvo i što su oklopna vozila domaće proizvodnje „rame uz rame sa zapadnom konkurencijom“.

Primopredaji vozila, kao i antiterorističkoj vežbi prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, koji je izrazio zadovoljstvo podrškom Vlade Srbije u opremanju policije i MUP-a.

Stefanović je rekao da je i broj helikoptera sa šest povećan a 12, a da je opremanje uspešno obavljeno i u drugim segmentima.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) izveli su vežbu oslobadjanja gradskog autobusa od terorista, pri čemu su pokazali vrhunski nivo osposobljenosti, na čemu im je čestitao i premijer Vučić.

„Današnje antiterorističke akcije pokazale su da su naše jedinice najspremnije i da su ih izvele na apsolutno perfektan način“, rekao je Vučić.

Novo oklopno vozilo „Lazar 3“ predstavlja usavršeni model prethodnog tipa vozila „Lazar 2“, koje takodje koristi policija.

Poboljšanja su, kako su predstavniciJugoimport SDPR kompanije preneli Vučiću i Stefanoviću uradjena u snazi motora, boljoj vidljivosti iznutra, ali i poboljšanjem nivoa zaštite od raznih vrsta dejstava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.