U trendu

Vučić: Vidim da narod nije za reforme

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da vidi da se narod protivi reformama i da je, ako tako misle građani, uvek spreman da izađe na crtu svima, te da je ako izgubi spreman da preda vlast za razliku od drugih.

„Iskreno, vidim da narod ne podržava najvećim delom reforme koje moramo da sprovodimo i zbog toga se loše osećam, jer nema smisla da se to radi ako građani nisu za to“, izjavio je Vučić, uz opasku da je pogledao istraživanja prema kojima je više od 90 odsto građana protiv reformi vlade koje je on inicirao.

Jednako mu nije bilo lako, dodao je, kad je video, da je najveći broj prisustnih na protestima ispred vlade iz Srpske naprednke stranke.

„Sve to me pogađa i nije mi svejedno“, rekao je premijer i ponovio da vlada nije povećala plate i dodelila jednokratnu pomoć zbog izbora, kao što su to neki ranije činili.

„Mi ovo nismo radili zbog izbora, već na osnovu stabilnih i čvrstih temelja, za budućnost Srbije i iz naših izvora, a ne kredita“, rekao je premijer i poručio:

„Nemojte državi da držite pridike o uvredama. Uvreda je dati 7.000 dinara, a 2008. kada je dato 5.000 to nije bila uvreda. Kako ih nije sramota“.

Dodao je da on nije Bojan Pajtić, koji se drži za fotelju i ako to narod neće, te naglasio da za njega politika ima „veliko P“ i da se njome bavi da bi našem narodu doneo nešto.

„Radim vredno svakodnevno, nijednu subotu i nedelju nisam imao slobodno, što nije sasvim normalno“, primetio je i ponovio da 1.200.000 ljudi ima sada veća primanja nego ikada, da ceo svet vidi kako napredujemo, samo kod nas ne vide.

SPORAZUM O ZSO ZAVRŠENA STVAR

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za Srbiju sporazum o ZSO završena stvar i dodao da je Srbija spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom.

„Srbija je spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom, Srbija je razgovarala , pregovarala i dogovorila sporazum o ZSO – taj sporazum je potisan i to je za nas zavrsena stvar“ rekao je premijer.

Vučić je, odgovarajući na pitanja u vezi sa tim da se iz Prištine pa i EU mogu čuti neke najave o eventualnim razgovorima iz početka rekao da je stanje ovakvo:

„Oni kažu to što smo se dogovorili, a što njima odgovara to treba Srbi da implementiraju “ rekao je Vucić i dodao da smo skoro sve implementirali i da se sada pokušava naći nešto da nismo uradili da bi „pravili balans i rekli i jedna i druga strana nisu nešto ispunili“.

„Oni bi da se ponovo otvori tema ZSO“ dodao je premijer, ponovio da je sporazum potpisan i da je to za nas završena stvar.

Ako neko želi da otvara temu o tome ko je i šta je u skladu sa kojim ustavom onda se otvara ozblijna i veoma opasna Pandorina kutija, poručio je premijer i zaključio:

„Nisam siguran da bi to Ulrike Lunaček želela“.

KRITIČARI DA MI NE DRŽE LEKCIJE O PATRIOTIZMU

Premijer Srbije poručio je kritičarima iz prethodne vlasti da mu ne drže lekcije o patriotizmu, jer aktuelna vlast nijednom nije odustajala od interesa Srbije, ali ni od prijateljstva sa Rusijom i EU.

On je poručio da nije potrebno da mu drže lekcije o patriotizmu oni za čije vreme je Kosovo dobilo nezavisnost, čije su reakcije na to bile, ne da pomognu narodu, već koji su gledali gde ima džamija kako bi se spalila.

„U moje vreme svega jedna i po zemlja je priznala Kosovo, a u njihovo 103“, naveo je Vučić primetivši da bi, da je odluka o članstvu Kosova u Unesko donošena ranije, Srbija zasigurno izgubila bitku, kao i da se prethodna vlast sigurno ne bi usudila da odgovori na rezoluciju o Srebrenici koja se sprema u UN.

S tim u vezi posebno je pomenuo Borislava Stefanovića, uz opasku da sada i ne zna u kojoj je on stranci, poručivši da ne treba da mu drži pridike o prodaji Telekoma neko iz redova onih koji su tri puta pokušali da prodaju tu kompaniju i koji su loše pregovarali o NIS-u, te napravili loše rezultate na Kosovu.

„O ponižavanju radnika govorite vi koji ste ih uništili, koji ste postali bogati u privatizaciji, a radnike ostavili na ulici. Govorite o onima koji su prvi put spustili nivo nezaposlenosti ispod 20 odsto“, poručio je Vučić i i dodao da ga kritikuju oni koji su se šepurili u avionima i pričali o rezoluacijama, a onda odustajali od njih.

Na kritike o TV pretplati, koje su mu odmah sinoć uputili NUNS, NDNV i još neki, odgovorio je da treba konačno da se izjasne šta hoće – da pretplata bude 500 ili 150…

„Šta god da uradite ništa ne valja. Najbolje je trebalo da ostavimo đubre koje smo gledali svaki dan na Beogradu na vodi. Ovo što smo uradili je grozno, daj da vratimo da tamo bude javni toalet i da se skupljaju narkomani“, naveo je Vučić,

SRBI U LIBIJI ŽIVI, ALI IMA TU ČUDNIH STVARI

Premijer je odogovarajući na pitanja novinara izjavio danas da je uveren da je dvoje otetih državljana Srbije u Libiji živi i da u tom slučaju „ima čudnih stvari“.

„Uveren sam da su živi, inače se ne bi vodili razgovori“, rekao je Vučić.

Dodao je da srpski obaveštajci više znaju o tome ko je upleten u otmicu, kako se ona dogodila, pod kojim uslovima i okolnostima.

„Ako bih vam objašnjavao sa kim se razgovara, ušao bih u vrstu obaveštajnog lavirinta iz koga ni vi ni ja ne bismo mogli da izađemo. Čini mi se da mi više znamo o tome ko je upleten, kako se dogodilo, pod kojim uslovima i okolnostima, ima tu čudnih stvari“, rekao je Vučić.

(Tanjug)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.