U trendu

Vučković (Po meri metro): Gradjani ne veruju da će se metro desiti

Većina gradjana sa kojom su predstavnici inicijative „Po meri metro“ razgovarali prilikom skupljanja potpisa za peticiju kojom zahtevaju odredjene izmene planiranih linija beogradskog metroa, ili ne veruju da će on biti izgradjen, ili nisu informisani da je posao već dogovoren, rekao je danas za agenciju Beta predstavnik te inicijative Miloš Vučković.

„Reakcije su interesantne. Ideja metroa se godinama obećava pred izbore i gradjani su skeptični. Ne veruju da će se desiti“, istakao je Vučković.

Dodao je i da često gradjanima moraju da objašnjavaju da je taj posao sklopljen i da će metro biti finansiran kroz investicione kredite iz Kine.

Prema njegovim rečima, za sada su skupili preko 3.000 potpisa za peticiju, od kojih je dve trećine skupljeno onlajn i dodao da, iako ne postoji zacrtani cilj, nada se da će ta brojka stići do 10.000.

„Na javnom uvidu je trenutno Nacrt plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu, medju kojima je i metro. Plan je da peticiju predamo pre 24. septembra, kada se taj javni uvid završava“, izjavio je Vučković.

Inicijativa „Po meri metro“ zalaže se za izmenu trase prve linije metroa Makiš-Mirijevo tako da obuhvati Univerzitetski klinički centar Srbije i železničku stanicu „Prokop“.

Navode i da je potrebno ostaviti mogućnost da se u budućnosti izgradi krak od Žarkova ka Ceraku, Vidikovcu i Petlovom brdu, što trenutni plan ne predvidja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.