U trendu

Za 49 povratnika sa KiM bolji uslovi za život

BEOGRAD – U okviru projekta „Bolji uslovi za život interno raseljenih lica i povratnika na Zvezdari“, ta opština će u saradnji sa udruženjem „Zavičaj“ u narednih 10 dana podeliti pakete građevinskog materijala za 49 raseljenih lica i povratnika sa KiM.

Oni će dobiti pomoć u paketima građevinskog materijala u maksimalnoj vrednosti do 3.700 evra za unapređenje uslova stanovanja, i to za postavljanje fasade, zamenu spoljne i unutrašnje stolarije, crepa i krovne građe, a u manjem obimu za sređivanje enterijera, saopštila je opština Zvezdara.

Takođe, 10 korisnika koji započinju sopstveni biznis ili šire postojeći, dobiće alat u vrednosti do 2.000 evra, dok je njih 20 imalo pola godine podršku mentora za razvijanje sopstvenog biznisa.

Komesarijat za izbeglice i migracije dao je sredstva za pakete građevinskog materijala za još četiri interno raseljena lica, a još četvoro će dobiti belu tehniku ukupne vrednosti do 2.500 evra.

Projekat je usmeren na poboljšanje uslova za život i ekonomsko osnaživanje interno raseljenih lica i povratnika i traje do oktobra.

Budžet iznosi 283.000 evra, finansiran je od strane EU, dok ga Zvezdara sufinansira manjim delom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar