U trendu

Za čišćenje divljih deponija u Ćupriji pola miliona dinara

Opština Ćuprija je preko Fonda za zaštitu životne sredine ove godine izdvojila oko 500.000 dinara za čišćenje divljih deponija, kojih, prema evidenciji opštine, ima više od 100.

Akcije čišćenja su u toku, medjutim taj novac će pokriti troškove uklanjanja tek nekoliko većih divljih deponija u gradu i selima, rekla je pomoćnica predsednika opštine za zaštitu životne sredine Jadranka Djordjević.

„Na žalost, divlje deponije se svakodnevno stvaraju bez obzira na to što imamo odluku po kojoj šut i gradjevinski materijal ljudi mogu da odvezu na našu deponiju koja se nalazi između Ćuprije i Despotovca“, izjavila je Jadranka Djordjević za Televiziju Pomoravlje.

Do sada su očišćene divlje deponije na Vezirovom brdu i ispod mosta na Velikoj Moravi u selu Mijatovac kod Ćuprije. Iako u selu ima dovoljo kontejnera, meštani i dalje odlažu otpad na tom mestu.

„Problem je što, nakon čišćenja divlje deponije, na istom mestu ubrzo nikne nova“, navode meštani Mijatovca.

Opština Ćuprija jedna je od 14 opština koje su dobile sredstva od Ministarstva za zaštitu životne sredine za izradu projekta sanacije i remedijacije postojeće gradske deponije. Očekuje se da projekat bude završen do kraja godine.

Inače, pre nekoliko dana, preduzeće Por Verner Veber, je u Jagodini i Ćupriji postavila, na nekoliko lokacija, kontejnere za razvrstavanje otpada. Žuti kontejneri su za plastiku, plavi za papir, a crni za mešoviti otpad.

Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Ćuprija.

Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar