U trendu

Za mesec dana dnevne centre koristilo više od 300 beskućnika

BEOGRAD – Za nepunih mesec dana rada usluge dnevnih prihvatnih centara za beskućnike u Sazonovoj i Solunskoj koristilo je 313 ljudi.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je Grad Beograd na vreme obezbedio dodatne kapacitete za prihvat beskućnika kako bi bili sigurni da su svi kojima je potrebna pomoć bili zbrinuti, saopštila je Gradska uprava.

Ona je podsetila da se beskućnici u prihvatnim centrima, uz poštovanje svih epidemioloških mera, mogu ugrejati, provesti nekoliko sati, dobiti obrok, pakete odeće i higijenskih sredstava, a u Solunskoj i okupati.

Ukoliko neko želi na dalji smeštaj, to se čini putem centara za socijalni rad, rekla je Stanisavljević i dodala da sugrađani koji vide takvo lice kojem je potrebna neodložna pomoć, treba o tome da obaveste centar za socijalni rad, komunalnu miliciju i druge organe.

„Svi zajedno koordiniramo svoje aktivnosti i odmah izlazimo na teren“, rekla je gradska sekretarka za RTS.

Podsetila je i da je u saradnji sa Crvenim krstom odštampano više od 500 lifleta koji upućuje korisnike da što bolje iskoriste svoja prava.

Stanisavljević je rekla da važnu ulogu u sistemu socijalne zaštite ima i 550 gerontodomaćica koje brinu o više od 2.300 najstarijih sugrađana, ističući da su one stalno sa svojim korisnicima i da usluga nikome nije prekinuta.

Ove godine će početi izgradnja novog objekta u Prihvatilištu za odrasla i stara lica kako bi se proširili kapacitete, podsetila je Stanisavljević i navela da je potpisan ugovor za projektovanje.

Kaže i da se nastavlja sa obnovom ustanova socijalne zaštite, te da će početi gradnja novog objekta za decu sa smetnjama u razvoju, novog centra za socijalni rad i nastaviti rekonstrukcija postojećih.

Budžet Sekretarijata za socijalnu zaštitu je veći u odnosu na prošlu godinu, istakla je Stanisavljević, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar