U trendu

Za obrazovanje opredeljeno oko 24 milijarde dinara

BEOGRAD – U budžetu grada Beograda za oblast obrazovanja opredeljeno je 24.166.546.011 dinara, odnosno 21,28 odsto ukupnog obima budžeta, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.
Naveo je da su time obuhvaćena sredstva potrebna za redovno funkcionisanje predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola (plate zaposlenih, osiguranje, energenti, hrana, higijena i ostali materijali i usluge), isplatu naknada roditeljima za smeštaj dece u privatnim vrtićima, održavanje postojećih i izgradnja novih objekata, opremanje objekata…
Najvažniji projekti su, istakao je, izgradnja 14 vrtića od kojih je jedan već završen – u Surčinu.

Dodao je da se šest vrtciha trenutno gradi i da su to vrtići na Bežanijskoj kosi, Bloku 62 na Novom Beogradu, Novogradskoj u Zemunu, u Belom Polju u Obrenovcu, Miloja Zakića na Čukarici i u Patrijarha Pavla na Rakovici.

„Raspisali smo tender za pretvaranje aneksa zgrade gradske opštine Vračar u vrtić, a gradićemo vrtiće naredne godine u naselju Braće Jerković na Voždovcu, u naselju Mirijevo na Zvezdari, na levoj obali Dunava na Palilulu, na Miljakovcu 3 u Rakovici kao i u Mladenovcu i selu Stepojevac u Lazarevcu”, rekao je Vesić.

Planirana sredstva za realizaciju ovih programa uvećana su u odnosu na ista u 2020. godini za ukupno 22,47 odsto, dodao je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.