U trendu

Za projekte koje realizuju mladi 40 miliona dinara

BEOGRAD – Kancelarija za mlade Grada Beograda objavila je javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata koje realizuju udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovi savezi u oblastima omladinskog sektora u Beogradu u 2022. godini.

Za te namene obezbeđeno je ukupno 40 miliona dinara, a limit za finansiranje pojedinacnog projekta je milion dinara.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, projektima od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora smatraju se projekti kojima se, između ostalog, ostvaruje podsticanje mladih da aktivno učestvuju u društvenim tokovima kroz afirmaciju i podršku omladinskim aktivnostima, omladinskom radu i neformalnom obrazovanju na teritoriji jedinice lokalne samouprave.

Takođe, to su i projekti kojima se ostvaruje podsticanje udruženja mladih, udruženja za mlade i saveza da učestvuju u sprovođenju omladinske politike, uključujući izgradnju kapaciteta udruženja mladih na teritoriji lokalne samouprave, osnivanje i rad kancelarije za mlade, klubova za mlade, omladinskih centara, stvaranje uslova za aktivno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih, bavljenje sportom, sprovođenje volonterskih aktivnosti…

Udruženje može da učestvuje na javnom konkursu samo sa jednim projektom koji se realizuje u celini na teritoriji Beograda, navodi se i dodaje da projekat kojim se konkuriše treba da je kratkoročan, odnosno da se celokupan projekat ili faza za koju se traže sredstva realizuju do 1. novembra ove godine.

Rok za dostavljanje prijava je do 26. januara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar