U trendu

Za projekte za zaštitu životne sredine 25 miliona dinara

BEOGRAD – U toku je javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata od javnog interesa u oblasti zaštite životne sredine na teritoriji grada Beograda u 2022. godini, koji je raspisao Sekretarijat za zaštitu životne sredine.

Reč je o projektima koji se odnose na oblasti ekološko obrazovanje i informisanje, zaštita prirode, klimatske promene i upravljanje otpadom, za čije je finansiranje i sufinansiranje obezbeđeno ukupno 25 miliona dinara.

Pravo učešća na javnom konkursu imaju sva udruženja koja su registrovana u Beogradu i koja, saglasno odredbama svog osnivačkog akta, obavljaju aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Dodaje se da udruženje na javnom konkursu može da konkuriše za ukupno utvrđenu vrednost projekta ili za nedostajući deo sredstava s tim što, ukoliko konkuriše za nedostajući deo sredstava, obavezno mora dostaviti izjavu koja se odnosi na visinu sredstava obezbeđenih iz drugih izvora finansiranja.

Udruženje na konkursu može da učestvuje samo sa jednim projektom koji se realizuje u celini na teritoriji Beograda, a krajnji rok za realizaciju projekta je 30. novembar ove godine.

Može se konkurisati sa projektima čija najmanja vrednost iznosi 150.000 dinara, a najviša 1.500.000 dinara.

Rok za dostavljanje prijave je 15 dana od dana objavljivanja javnog konkursa koji je objavljen 23. februara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.