Za rekonstrukciju vrtića „Zeka“ Grad izdvojio 20 miliona

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je vrtić „Zeka“ u Malom Mokrom Lugu, gde je u toku rekonstrukcija radova vredna 20 miliona dinara. „Ovaj vrtić je bio u katastrofalnom stanju, nismo videli lošiji. Nažalost to je tako trajalo godinama“, kazao je tokom posete Vesić.

Novac za rekonstrukciju obezbeđen je zahvaljujući izmenama Statuta i Grad je tako odvojio 20 miliona dinara za renoviranje vrtića. Radovi su počeli u početkom ovog meseca, a biće završeni sredinom aprila, a 148 dece će za to vreme biti izmešteno u druge dve predškolske ustanove na Zvezdari.

Vesić je rekao da u vrtićui mora sve da se promeni, od vodovodne i kanalizacione mreže do stolarije i zidnih obloga, kao i da će dvorište biti potpuno uređeno i prilagođeno vrtiću.

„Konačno će deca iz Malog Mokrog Luga imati sve ono kao što imaju druga deca u Beograda, a to je upravo ono što oni i zaslužuju“, naveo je Vesić i dodao da građani treba da vide šta je nasleđeno, kao i da su potrebne godine rada da se sve promeni na bolje.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak je kazao da je Grad odvojio 580 miliona dinara za sve ono što su vrtići tražili za 2020. godinu i da ove godine očekuju da se sve predškolske ustanove što bolje adaptiraju i prilagode standardima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.