Za vikend u Beogradu više od 70 prijava za kućne žurke

BEOGRAD – Nadležni su tokom vikenda u Beogradu imali pune ruke posla kada je reč o kućnim žurkama, a zabeleženo je više od 70 izlazaka na teren upravo zbog prijava na buku koja je dopirala sa kućnih zabava.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je za Tanjug da je za vikend u Beogradu sprovedena kontrola 127 ugostiteljskih objekata i 13 hotela.

Kako je rekao, napisana su četiri naređenja da se objekat isprazni, i napisan prekršajni nalog protiv ljudi koji to organizuju.

Takođe, dva prekršajna naloga je napisala Turistička inspekcija, dok je 27 kazni od po 5.000 dinara napisano fizičkim licima zatečenim u tim objektima.

Vesić je naveo i da su podnete krivične prijave tužilaštvu protiv onih koji su organizovali okupljanja i pored zabrane.

„Imali smo preko 70 izlazaka na teren kada su u pitanju bile kućne žurke. Jasno je da je toga bilo mnogo više, jer govorimo samo o onome što je prijavljeno, a ne i o onome što se dešavalo po vikendicama, gde nikome ne smeta buka, pa nije ni bilo prijava“, rekao je Vesić.

Ovog vikenda je bilo mnogo više posla u slučajevima gde se ne može intervenisati, a mnogo manje u ugostiteljskim objektima koji nisu radili, konstatovao je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.