U trendu

Za vikend Velika nagrada Beograda, ponovo voze fiće

Autotrka Velika nagrada Beograda biće održana 27. i 28. juna na beogradskom Ušću gde će se posle mnogo godina takmičiti i „fiće“, najavio je predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija.

U isto vreme, u Kruševcu će biti održan i Evropski i Istočno-evropski šampionat u disciplini Moto kros, u okviru proslave Vidovdanskih svečanosti, najavljeno je na konferenciji za novinare u AMS S-u.

Trku na Ušću organizuje Sportski automobilski karting savez (SAKS) pod pokroviteljstvom AMS S-a, AMS Osiguranja, Ministarstva omladine i sporta i Grada Beograda.

„Izuzetna mi je čast i veliko zadovoljstvo da vas pozovem na trku na Ušću koja će se održati na Vidovdan. Očekuje se jako veliki broj takmičara, među kojima će biti i gosti iz zemalja o okruženju“, rekao je Butulija dodajući da će takmičari biti iz šest ili sedma zemalja.

On je rekao da će se trka u toj klasi biti međunarodnog ranga odnosno da će se bodovati i u njihovim šampionatima.

Butulija je podsetio da je AMS S 2014, posle šest godina, vratio održavanje te legendarne trke i pozvao sve ljubitelje automobilizma da dođu i uživaju u spektaklu.

On je kazao da je SAKS vraćen pod okrilje AMS S -a i da se sada svi događaji realizuju zajedno.

Predsednik SAKS Dejan Čolović je rekao da je dosta truda uloženo u popravku i rekonstrukciju staze na Ušcu koja je bila dosta oštećena – asfalt i ograde i istakao da je bezbednost sada na najvišem nivou.

Učestvuje više od 100 takmičara, a biće predstavljeni i prototipovi, rekao je Čolović i obećao za vikend pravi spektakl kakav do sada nije viđen na Ušću.

Prema njegovim rečima, održavanje trke počinje treningom u subotu u 11 časova, a u nedelju u 12 časova će startovati trka.

„Otvorili smo sve klase i discipline, tako da je pored četiri postojeće vraćena i peta klasa fića“, rekao je Čolović i zahvalio Butuliji na uloženom velikom naporu da se kao peta klasa takmiče „fiće“.

Čolović naveo da će „fiće“ voziti manje krugova, jer ne mogu da izdrže, dok su za ostale predviđena 22 kruga na stazi dugoj 2.300 metara.

Pojedini klubovi su tražili da bude se vozi manje krugova, tako da sportska komisija još odlučuje da li će se voziti 18 ili 22 krugova.

On je kazao da će, kao i uvek, biti izmenjen saobraćaj – od petka u ponoć do nedelje u ponoć biće zatvoren od Brankovog mosta ka hotelu Jugoslavije, kao i da će gradski prevoz biti izmenjen.

Cena karte za posetioce će biti 300 dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.