U trendu

Zabrana kretanja 24 sata ako građani ne promene ponašanje

Ukoliko se naše ponašanje ne promeni predložiću Vladi Srbije da uvede policijski čas koji će trajati 24 sata, rekao je za TV Prva predsednik Aleksandar Vučić i dodao da to znači da „niko ne može na ulicu“.

Upitan čime je nezadovoljan da bi predložio takve mere, Vučić je kazao da je bilo dovoljno juče izaći bilo gde i videti.

„Ako bude bilo potrebe donećemo tu odluku. To podrazumeva da niko ne može na ulicu“, istakao je Vučić i kazao da ko god bude na ulici biće priveden.

Upitan kako će se ići u prodavnicu, predsednik je odgovorio – ne ide se u prodavnicu i dodao da o tome razmišlja svaki dan.

Govoreći o najavljenom masovnom testiranju, Vučić je najavio da će Srbija za oko sedam dana imati kapacitete za 3.000 testova dnevno. Kazao je da će 8. ili 9. aprila biti završena najbolja laboratoriju, koju će najverovatnije donirati Kina.

Vučić je rekao da je na početku pandemije Srbija imala 1.018 respiratora, od kojih je 500 do 600 bilo zauzeto za pacijente koji nisu bolesni od koronavirusa, a da sada u Vojvodini ima 161, a u Beogradu oko 320 slobodnih respiratora. Dodao je da je bolnica Dragiša Mišović najbolje opremljena respiratorima.

(FoNet)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.