U trendu

Zabranjena upotreba vode za piće u vrtićima i školama 11 sela opštine Smederevska Palanka

Sanitarna inspekcija zabranila je upotrebu vode za piće u vrtićima i školama u 11 sela opštine Smederevska Palanka, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja, ali nije preciziralo u kojim selima.

Razlog zabrane je fizičko-hemijska i mikrobiološka neispravnost vode iz lokalnih vodnih objekata koja se koristi za piće i druge sanitarno-higijenske potrebe u navedenim objektima.

Sanitarna inspekcija je, kako se dodaje u saopštenju, obaveštena od strane pet direktora škola i vrtića da su već preduzeli mere u smislu nabavke aparata za vodu i flaširane vode za piće za decu i učenike, kao i da su kontaktirali nadležni zavod kako bi tokom raspusta izvršio dezinfekciju bunara u školama u kojima je voda mikrobiološki neispravna.

U školama i vrtićima u tim selima deca dobijaju hranu koja se priprema u centralnoj kuhinji u Smederevskoj Palanci i koja se snabdeva vodom iz gradskog vodovoda.

Uzorci vode za piće su obradjeni u nadležnom Zavodu za javno zdravlje Požarevac, a rezultati laboratorijskih ispitivanja dostavljeni na dalju nadležnost Odseku za sanitarni nadzor Smedereva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.