U trendu

Žandarmerija uspešno deblokirala put

Komandant odreda Žandarmerije u Nišu Nenad Šćepanović istakao je danas da su pripadnici Žandarmerije bili uključeni u akciju oslobađanja putnika i uklanjanje vozila sa blokiranog autoputa, te da se radilo pre svega o povratnicima sa godišnjeg odmora koji su na putu ka zapadnoj Evropi.

On je objasnio novinarima da je u 9.30 časova, po naređenju potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, a po odobrenju dirketora policije generala Vladimira Rebića Odredba žanadarmerije u Nišu angažovan na spašavanju zavejanih lica na delu autoput iz pravca Skoplja prema Beogradu.

Prema njegovim rečima, bilo je angažovano 35 pripadnika Žandarmerije, koji su pritekli u pomoć policijskim službenicima saobraćajne policije, kao i pripadnicima hitnih sluzbi.

Pripadnici žandarmerije, kako je ukazao, učestvovali su u evakuciiji povređenih u udesu, kao i uklanjanju vozila sa dela kolovoza koji je bio blokiran.

„Brzom reakcijom pripadnika žandarmerija uklonjena su sva vozila sa kolovoza i omogućen je protok saobraćaja. U saobraćajnoj nezgodi učestvovalo je više od 30 vozila, uglavnom se radi o putnici koji se vraćaju sa godišnjeg odnmora i novogodišnjih praznika prema zapadnoj Evropi“, objasnio je Šćepanović.

On je dodao da je povređeno dosta lica albanske nacionalnosti, a žandarmerija je prihvatila jednu porodicu i izvukla ih iz vozila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar