U trendu

Zaposleni u Gradskoj upravi čistili obalu Dunava

BEOGRAD – Povodom Svetskog dana čišćenja – 15. septembra, Grad Beograd se priključio akciji nekoliko nevladinih organizacija i pomogao organizaciju čišćenja na 10 lokacija u Beogradu, pa su funkcioneri i zaposleni u Gradskoj upravi čistili deo desne obale Dunava, od Hotela „Jugoslavija“ do Ušća.

Kako prenosi gradski Sekretarijat za informisanje, član Gradskog veća Vladimir Jestratijević izjavio je da su se nevladine organizacije „Let“s do it Serbia“, JCI i „Trash Hero Beograd“ obratile kabinetu gradonačelnika Beograda s molbom da se priključe akciji za poboljšanje kvaliteta životne sredine u glavnom gradu, na šta je pozitivno odgovoreno.

„Kabinet gradonačelnika prosledio je poziv Sekretarijatu za zaštitu životne sredine, koji je obavestio sve gradske sekretarijate, uz poziv da se priključe akciji. Dobili smo lokaciju od hotela „Jugoslavija“ do Ušća, dužine oko 1.800 metara. Zaposleni u Gradskoj upravi su se, uz pomoć penzionera i drugih udruženja, organizovali i došli u velikom broju. Narednih godina očekujemo masovnije učešće, bolju organizaciju i odziv… da naš grad bude čistiji i zdraviji za život“, rekao je Jestratijević.

Akciji su se priključili sekretarka za zdravstvo Vera Dražić i vršilac dužnosti sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, dodaje se u saopštenju.

Akcija je pokrenuta 2008. godine u Estoniji i danas se sprovodi u više od 150 zemalja, od 10 do 12 časova sinhrono u svim državama. Cilj je da se pokaže da se zajedničkom akcijom umnogome može doprineti čistijoj i zdravijoj životnoj sredini.

U današnjoj akciji su pored zaposlenih i funkcionera Gradske uprave grada Beograda, učestvovala Udruženja penzionera Novog Beograda i Zemuna, Udruženje Svibor, Udruženje učesnika radnih akcija, kao i građani Novog Beograda i Zemuna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.