U trendu

Zaštitnik gradjana u okviru Dana ombudsmana posetio Kanjižu

Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić primao je danas primedbe i razgovarao sa meštanima Kanjiže tokom svoje posete tom mestu u okviru kampanje „Dani ombudsmana“.

Jedan gradjanin uputio je pritužbu ombudsmanu da je zemljište ispred zgrade u kojoj živi nelegalno prisvojeno od strane privatnih lica, a Pašalić je nakon sastanka sa predsednikom skupštine opštine Kanjiža Milošem Kravićem izjavio da će o tome sve nadležne institucije biti obaveštene i taj problem u najbržem roku biti rešen.

Pašalić je kazao da je cilj te kampanje da se gradjanima koji ne žive u Beogradu, a žele da kontaktiraju direktno sa zaštitnikom gradjana, to i omogući.

„Želim da kroz razgovor saznamo šta su problemi gradjana i obavestimo ih šta mi kao institucija možemo da uradimo. Značajno nam je da se upoznamo sa specifičnim problemima sredine u koju dolazimo, a tih problema u Kanjiži je malo“, kazao je Pašalić na konferenciji za novinare.

Kravić je zahvalio zaštitniku gradjana za tu posetu i kazao da će razgovori o problemima gradjana doprineti da se ti probleme reše.

„Kanjiža je opština koja ima najmanje pritužbi u okviru institucije zaštitnika gradjana, za 10 godina bilo je 11 pritužbi, a to je ponos svih struktura vlasti i dokaz da gradjani imaju poverenje u rad institucija“, kazao je Kravić.

Pašalić se sastao i s predstavnicima javnih ustanova, preduzeća i civilnog društva Kanjiže koje je posetio u okviru kampanje približavanja gradjanima institucije njihovog Zaštitnika.

Kanjiža je sedmi grad koji je tokom kampanje „Dani ombudsmana“ posetio Pašalić, a do kraja kampanje koju organizuje institucija Zaštitnika gradjana posetiće ukupno 13 gradova na teritoriji Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar