Zašto muškarci ostavljaju dugogodišnje partnerke i zatim se odmah ožene

Sigurno znate bar jedan par koji je nakon dugogodišnje veze raskinuo, a onda je muškarac odmah sledećoj devojci predložio brak.

Takvo ponašanje zaista može biti iznenađujuće pa nije ni čudo što se postavlja pitanje: Zašto žena s kojom je muškarac bio godinama u vezi ne dobije verenički prsten, dok sledeća postane mlada već posle nekoliko meseci veze?

Iz Bright Sidea su pokušali naći razloge zbog kojih se to dešava.

Ne postoji „prava žena“. Najvažnije je biti s muškarcem u pravo vreme

Muškarci se ne žene kada upoznaju ljubav svog života, već kada su spremni osnovati porodicu. Naučnici kažu da je najbolje vreme za osnivanje porodice od 28. do 32. godine. Nakon tog vremena šanse da muškarac poželi da se venča će se smanjiti, a nakon 42. godine šansa da će se oženiti je skoro nula.

Izgled je bitan

Studije pokazuju da su srećniji brakovi u kojima je žena privlačnija od muškarca. Međutim, prema mišljenju autora knjige „Why Men Marry Some Woman and Not Others“ DžonaT. Moloja, izgled žene ne bi trebalo da bude vulgaran.

Mišljenje prijatelja i roditelja može uticati na odluku

Čak i ako muškarac izgleda vrlo nezavisno, na to koga će izabrati za ženu mogu uticati osobe koje su mu bliske. Zato prijatelji igraju veliku ulogu u početnoj fazi veze i njihovo mišljenje može ubrzati proces zaljubljivanja. Uz to, muškarci cene i mišljenje roditelja.

Žele biti sigurni da žene žele venčanje

Ako žena nikada ne izrazi svoje mišljenje o tome da želi da se uda, njen partner će verovatno misliti da ona i ne želi brak. Znate, muškarci su vrlo loši u čitanju između redova, ali su zato dobri u zaključivanju. Dakle, kad devojka izgubi strpljenje, spakuje svoje stvari i ode, muškarac će analizirati situaciju i kad upozna sledeću ženu biće brži u svojim odlukama i predložiće joj brak pre nego što ga napusti.

Žene koje više vole da ćute o svojim željama zapravo ne dobijaju venčani prsten, tvrde psiholozi. Čak 73 posto udatih žena priznaje da su pritiskale svoje partnere i insistirale na tome da se venčaju, umesto da samo čekaju da ih njihov momak zaprosi.

Zajednički život smanjuje šanse za venčanje za 50 posto

Psiholozi upozoravaju da žene treba da budu vrlo oprezne kada je reč o ideji zajedničkog života pre braka. Naime, šansa da vas muškarac zaprosi nakon tri godine zajedničkog života smanjuje se za 50 posto, a nakon sedam godina zajedničkog života šanse su jednake nuli.

Nemojte zaboraviti na razliku u percepciji: žene misle da je zajednički život prvi korak ka braku, a muškarci zaboravljaju na potrebu venčanja, jer misle da zajedničkim životom već imaju porodicu.

Imaju planove

Muškarci žele da se venčaju samo kada u životu postignu određene stvari poput dobrog posla, stana, kuće i dovoljno novca. Žene kojima ne treba puno, nažalost često nisu interesantne muškarcima, jer ih one kao takve ne izazivaju i ne podstiču da budu bolji. Njima je potrebna žena koja zna šta želi i koja će ih uvek podsticati da rade na sebi kako bi bili što uspešniji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.