U trendu

Završen skup Novi Sad protiv fašizma

 Predsednik nezavisnog udruženja novinara (NUNS) Željko Bodrožić izjavio je večeras u Novom Sadu da antifašizam znači borbu, a ne pisanje saopštenja i poruka na društvenim mrežama.

Bodrožić je na protestu podrške radijskom voditelju Dašku Milinoviću pod nazivom „Novi Sad protiv fažizma“ rekao da antifašista znači „biti normalan i znati uzvratiti udarac“.

„Za ovakvu atmosferu u društvu kriva je aktuelna vlast koja svakodnevno pokazuje da su oni u stvari ‘Šešeljevi pačići’ koji seju mržnju“, rekao je Bodrožić na skupu na Keju žrtava racije.

Prema njegovim rečima, uspon nacionalizma počeo je upravo u Novom Sadu krajem 80-ih godina rušenjem autonomije Vojvodine u „jogurt revoluciji“.

„Ovde je sve počelo, odavde je krenuo zao talas nacionalizma koji se valja već 30 godina“, kazao je Bodrožić.

Predsednica Gradjanskih inicijativa Bojana Selaković poručila je okupljenima da ne smeju da se služe metodama ekstremista koji su napali Daška Milinovića ali da moraju da budu mnogo glasniji.

„Ovde bi danas bilo mnogo više ljudi, ali se plaše a naš zadatak je da ih oslobodimo straha“, rekla je Selaković.

Oko 2.000 novosadjana okupilo se danas na Trgu slobode u centru grada kako bi iskazali podršku radijskom voditelju Dašku Milinoviću koji je fizički napadnut na putu do posla.

Kolona je nakon uvodnih govora krenula u protestnu šetnju Bulevarom Mihajla Pupina prema Keju žrtava racije gde je protest i završen.

Protestu su prisustvovali i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, potpredsednik Narodne stranke Bora Novaković i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.