Završena 18. akcija „Za zeleniji Beograd“, dodeljene nagrade

BEOGRAD – Povodom završetka 18. akcije „Za zeleniji Beograd“ večeras je u prestonici održana svečanost na kojoj su dodeljene nagrade i zahvalnice pojedincima koji su uređenjem balkona, dvorišta i zelenih površina dali svoj doprinos zdravijem, zelenijem i lepšem Beogradu.

„Veoma je važno da unapredimo Beograd uređenjem naših bašta, balkona i dvorišta, a posebno se radujem što sve više sugrađana prepoznaje znacaj ekologije i daju svoj doprinos“, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Zahvalio je zaposlenima u „Zelenilu Beograd“ jer, kako kaže, oni daju najveći doprinos uređenju i očuvanju zelenih površina.

„U prethodnom periodu uredili su 350 lokacija i učinili ih lepšim“, rekao je Radojičić.

Istakao je da je 2019. godine uloženo 530 miliona za uređenje različitih zelenih površina, a 2020. 310 miliona, te da se trenutno uređuje 13 lokacija u gradu.

Tročlana komisija izabrala je pobednike akcije „Za zeleniji Beograd“, a gradonačilnik je uručio 21 nagradu za prvo, drugo i treće mesto, raspoređenih u sedam kategorija, kao i dve specijalne nagrade.

Direktor „Zelenila Beograd“ Slobodan Stanojević rekao je da to javno preduzeće stalno uvodi novitete u uređenju glavnog grada, te naveo da je Beogradu donelo palme kod paviljona Cvijete Zuzorić, hiljade sadnica na stubovima javne rasvete i oko dvevet kilometara zelenih zidova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.