U trendu

Završena rekonstrukcija Keja oslobođenja u Zemunu

BEOGRAD – Radovi na sveobuhvatnoj rekonstrukciji Keja oslobođenja u Zemunu su završeni, a deo starog jezgra Zemuna ovim radovima dobio je novi sjaj, izjavio je gradski sekretar za investicije Luka Petrović.

Prema njegovim rečima, projektom rekonstrukcije obuhvaćene su saobraćajne površine, rekonstrukcija postojeće i izgradnja nedostajuće komunalne infrastrukture.

„Radovi su započeti 18. oktobra 2021. godine, a završeni 10. oktobra ove godine, kada je i pušten saobraćaj. Ugovorena vrednost radova je 334,3 miliona dinara bez PDV-a, konačna vrednost znaće se ispostavlhanjem okončane situacije“, naglasio je Petrović, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

On je precizirao da deo ulice koja je rekonstruisana pripada starom jezgru Zemuna i obuhvata potez od Ulice Stevana Markovića do kraja obaloutvrde, u dužini od nepunih 1.100 metara.

„Prilikom rekonstrukcije primenjena je sitna kamena kocka, kao i asfalt, a na raskrsnici ulica Zmaj Jovine, Karamatine i Keja oslobođenja formiran je kružni tok, koji će značajno pobolhšati odvijanje saobraćaja u tom delu grada“, precizirao je Petrović, dodajući da je duž ulice zadržan postojeći drvored, dok su mestimično zamenjena stara stabla.

Kada je reč o instalacijama, naglasio je da je zamenjen deo postojeće vodovodne mreže novim cevovodom u trotoaru novoizgrađene saobraćajnice.

„Izgrađena je nova vodovodna mreža u delu Keja oslobođenja od Nhegoševe ulice do kraja saobraćajnice. Osim toga, izgrađen je i novi kolektor kišne kanalizacije prema projektu, kao i na delu od Nhegoševe do kraja obaloutvrde. Rekonstruisan je deo postojeće i izgrađena je nova fekalna kanalizacija na koju su prevezani svi kućni priklhučci“, naveo je gradski sekretar za investicije.

Dodaje da je, obnovljeno i javno osvetlhenje, zadržan postojeći koncept osvetlhenja uz uvođenje novih stubnih mesta, da su zamenjene sve svetilhke savremenim LED svetiljkama, postojeći stubovi javnog osvetlhenja novim metalnim stubovima sa lirama, a urađena je rekonstrukcija i izgradnja novih telekomunikacionih vodova u ukupnoj dužini od 920 metara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar