U trendu

Zavrsena Skupstin, Sapic gradonacelnik, Vidovic zamenica

BEOGRAD – Potvrđivanjem mandata članova gradskog veća i odborničkim pitanjima završena je druga sednica Skupštine Grada Beograda, na kojoj su izabrani gradonačelnik i zamenik gradonačelnika, Aleksandar Šapić i Vesna Vidović.
Šapić i Vidović, kao i 13 članova gradskog veća izabrani su danas glasovima svih 57 odbornika od 110 odbornika koji su glasali.
Sednica koja je trajala više od sedam časova, opozicija je iskoristila za kritike na račun Šapića, uz najave da ga neće podržati kao ni kontiuitet politke SNS.
Šapić i njegov tim izabrani su glasivoma odbornika SNS, Socijalističke partije Srbije i samostalnog poslanika Vuka Stanića koji je bio kao član Poksa u koaliciji NADA.

Novoizabrani gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da želi da na kraju mandata može ponosno da stane iza onoga što je urađeno i da od toga svi Beograđani imaju korist, bez obzira za koga su glasali.
Na prvoj konferenciji za novinare, nakon što je 57 odbornika glasalo za njegov izbor za prvog čoveka Beograda, Šapić je naglasio da on i njegov tim, kao i odbornici SNS stoje iza svega o čemu je bilo reči u kampanji.
Za članove Gradskog veća izabrani su Miloš Dangubić, Zoran Adamović, Steva Marušić, Goran Spasojević, Boris Bursać, Vuk Mirčetić, Aleksandra Čamagić, Marija Leković, Nebojša Petrović, Ružica Belanović, Igor Mušić, Violeta Filip i Slobodan Šolević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar