U trendu

Završeno uručivanje tableta u školama na Savskom vencu

BEOGRAD – U osnovnim školama na opštini Savski venac danas je završena podela besplatnih tableta svim učenicima trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda.

Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, tokom te akcije na teritoriji Savskog venca je u devet osnovnih škola podeljeno 1.367 tableta učenicima i 242 laptop računara učiteljima i nastavnicima.

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović zahvalio je Gradu Beogradu što su, kako je rekao, odgovornim i profesionalnim poslovanjem obezbedili tablete i laptop računare koji će omogućiti lakše učenje najmlađim sugrađanima.

To je izuzetno važno za sistem obrazovanja celog društva, istakao je Vidović i naglasio da je Savski venac među prvima započeo uručivanje tableta, te da je dodela protekla u skladu sa planiranom dinamikom.

Zahvalio je svim roditeljima i učenicima što su preuzeli svoje tablete i rekao da se svi zajedno moramo boriti i brinuti o njihovom obrazovanju.

„Svaki trenutak radosti, sreće i zadovoljstva koje im priuštimo, predstavlja uspeh i pobedu ne samo Savskog venca, već i čitavog društva. Nastavićemo u tom pravcu i biti prisutni kada su ovakve inicijative u pitanju, jer deci je najvažnije pokazati pažnju i podršku i dodatno im olakšati školske dane“, rekao je Vidović.

Time pokazujemo da sve što radimo, činimo baš zbog naše dece, a ona nam zato uzvraćaju rezultatima koje ostvaruju, naveo je Vidović i svim školarcima poželeo puno uspeha u učenju, da budu odlični đaci i izrazio nadu da će pokloni koje su dobili biti odličan povod za njihov dalji uspešan razvoj.

U saopštenju se ističe da je u tekućoj godini opština Savski venac sprovela veliki broj aktivnosti i navodi da su u podeljene besplatne đačke torbe i školski pribor prvacima, završena obnova osnovnih škola, rekonstrukcija postojećih i otvaranje novih dečjih igrališta, uređeni parkovi, tereni za sport i rekreaciju.

Osim toga, dodaje se da su organizovane besplatne sportske aktivnosti, takmičenja i radionice, letnji sportski kamp, dečije letnje igre, predstave i uručene diplome „Bezbedan školarac“, te da je od jeseni u planu i održavanje besplatnih časova stranih jezika.

Takođe, dodaje se da je za najmlađe sugrađane Grad Beograd obezbedio i besplatne udžbenike za decu prvog i drugog razreda osnovne škole, kao i besplatnu školu sporta kako bi tokom školske godine ostvarivali što bolje uspehe.

U saopštenju se navodi da će podela tableta za đake svih beogradskih osnovnih škola biti završena 16. septembra, kada će ih dobiti osnovci na opštini Palilula.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar