U trendu

Zbog hemijskog voza upozorenje pčelarima

Železnice Srbije najavile su da će sutra, ako dozvole vremenski uslovi, početi suzbijanje vegetatacije hemijskim vozom i upozorilo pčelare da adekvatno zaštite košnice koje su blizu pruga.

U saopštenju su upozoreni svi koji se kreću u blizini pruge, da izbegavaju pružni pojas tokom prolaska hemijskog voza, odnosno voza iz koga se tokom kretanja izbacuju hemijski preparati za suzbijanje vegetacije.

Akcija suzbijanja vegetacije će se periodično sprovoditi na prugama po celoj teritoriji Srbije, a planirano je da traje 22 dana, najavljeno je u saopštenju.

Ako vremenski uslove dozvole, hemijski voz će sutra biti angažovan na relaciji Subotica – Novi Sad, a prekosutra na relaciji Novi Sad – Beograd.

Najavljeno je i da će 13. i 14 maja hemijski voz biti na relaciji Beograd-Ruma-Šid i Šid-Beograd, a dan kasnije, 15. maja, na relaciji Beograd – Mala Krsna – Velika Plana

Planirano je i da 16. maja uništavanje vegetacije bude organizovano na relaciji Lapovo-Niš, a dan kasnije kod železničkog čvora Niš.

Suzbijanje vegetacije vršiće se u vidnom delu dana počev od 08.00, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.