U trendu

Zbog povecanog broja glodara deratizacija u delovima BG

BEOGRAD – Zbog povecanog broja glodara, miševa i pacova u centralnim i obodnim delovima grada, radnici Sektora za ekologiju JKP „Gradska čistoća“ počeli su deratizaciju, a danas su ekipe na terenima u Surčinu, Rakovici, Novom Beogradu i na Starom gradu.

“Tretmani se trenutno sprovode u Sremčici koja je oblepljena obaveštenjima o bačenom otrovu, a zatim se naše ekipe prebacuju u Rakovicu i na Novi Beograd. Znamo da građani godinama strahuju da od rasutih supstanci mogu da se otruju i ljubimci, ali i deca, međutim nema razloga za brigu i strah”, rekla je za Tanjug rukovodilac službe laboratorijskih ispitivanja JKP “Gradska čistoća” Milica Rajković.

Ona je navela da je količina aktivne supstance koja se nalazi u parafinskoj kocki izuzetno niska, odonsno da odgovara težini pacova, pa bi, kako je navela, bilo veoma teško da se čovek ili pas veći od pacova po težini otruje tim sredstvom.

„U toj formulaciji postoji supstanca koja izaziva mučninu i povišenu temperaturu, pa i ako dođe do konzumacije potrebno je obratiti se veterinaru na vreme. U proteklom periodu dobijali smo prijave da nesavesni pojedinci samoinicijativno koriste sredstva za deratizaciju, a bilo je i onih koji su se lažno predstavljali kao radnici ‘Čistoće’. Apelujemo da to ne čine”, rekla je Rajković.

Ona je naglasila da im se sugrađani mogu obratiti ako imaju problem sa povećanim brojem glodara na telefon Sektora ekologije “Gradske čistoće” ili putem maila, pa naše ekipe u roku od 48 sati izaći na teren.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.