U trendu

Zdravstveni radnici protestuju s punim pravom

Zdravstveni radnici kraljevačke bolnice danas su se priključili protestu „Pet minuta tišine za pravo na život i rad“ koji se održava zbog ubistva medicinske sestre Ljubinke Popović iz Doma zdravlja u Šapcu.

Direktor zdravstvenog centra „Studenica“ u Kraljevu Zoran Mrvić izjavio je danas za agenciju Beta da posle ubistva Slobodana Lukića koga je 14. maja 2014. na ulici ubio pacijent, kraljevački zdravstveni radnici sa punim pravom protestuju zbog ubistva šabačke medicinske sestre.

„Ako iko ima pravo da protestuje protiv ovakvog čina, to je kraljevačka zdravstvena ustanova. Kod svih nas posle ubistva našeg lekara Slobodana Lukića rane su još uvek taze i sad smo se priključili protestu zbog svirepog ubistva medicinske sestre Ljubinske Popović iz Šapca“, rekao je Mrvić.

On je dodao da je ubistvo Lukića izazvalo potištenost i razočaranost kod medicinskog osoblja u Kraljevu, kao i da je kao direktor zamolio sve svoje radnike da bilo kakvu vrstu konflikta sa pacijentima odmah prijave.

„Zamolio sam zaposlene da bilo kakvu vrstu konflikta, istog trenutka prijave našem obezbedjenju ili policiji, kako bismo bar na taj način delovali preventivno“, kazao je on.

Ubici doktora Slobodana Lukića, Budimiru Milosavljeviću (76), prošle godine je izrečena mera bezbednosti obaveznog lečenja u Specijalnoj zatvroskoj bolnici u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.