U trendu

Združena taktička vežba Munjeviti udar 2021 danas na poligonu Pešter

Združena taktička vežba Vojske Srbije (VS) sa bojevim gadjanjem „Munjeviti udar 2021“ biće izvedena danas na Privremenom poligonu „Pešter“, najavilo je Ministarstvo odbrane.

Vojna vežba ojačane taktičke grupe u izvodjenju napada počeće u 12.00, a najavljeno je prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vežbu izvode jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, uz upotrebu tenkova, borbenih vozila, artiljerijskih sistema i orudja, aviona, helikoptera, daljinski pilotiranih vazduhoplova, PVO sistema i naoružanja pešadijskih i specijalnih jedinica.

Združenu taktičku vežbu „Munjeviti udar 2021“ izvode u sadejstvu jedinice oba vida VS na osam lokacija širom zemlje, u cilju provere operativnih sposobnosti za odgovor na izazove, rizike i pretnje po bezbednost gradjana Srbije.

Uvod u tu vežbu bio je 15. juna proverom borbene gotovosti komandi, jedinica i ustanova VS, kada je „podignuto“ više od 15.000 pripadnika VS.

Vežba „Munjeviti udar“ biće završena sutra, 28. juna, na Vidovdan, otvorenim danom u Kragujevcu, gde će gradjani moći da pogledaju novija sredstva ratne tehnike VS i sredstava iz razvoja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.