U trendu

Zemljište na Novom Beogradu prodato za 615,5 miliona dinara

BEOGRAD – Građevinsko zemljište na dve lokacije na Novom Beogradu, koje je u svojini grada, prodato je za 615,5 miliona dinara u javnom nadmetanju Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

To je danas potvrdio zamenik gradonačelnika Goran Vesić i istakao da su se investitori nadmetali za kupovinu dve lokacije u Novom Beogradu.

„Zemljište površine 6.235 kvadratnih metara u Bloku 40 prodato je investitoru po ceni od 367 miliona dinara, dok je druga lokacija površine 22.944 kvadratnih metara u Bloku 53 prodata po ceni od 248,5 miliona dinara“, rekao je Vesić.

On je naveo da se lokacija nalazi između Bulevara heroja sa Košara, železničke pruge i Ulice Tošin bunar, na površinama pratećih komercijalnih sadržaja gde nije dozvoljena stambena izgradnja.

„Lokacija u Bloku 53, u blizini Aerodroma ‘Nikola Tesla’ i Kvantaške pijace, nalazi se u površinama namenjenim za privredne delatnosti, gde je predviđena izgradnja objekata u funkciji privredno-proizvodne ili komercijalno-poslovne namene“, naveo je zamenik gradonačelnika.

Dodatni prihod budžeta grada, naglasio je Vesić, biće i obračunat doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta u postupku pribavljanja građevinske dozvole.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.