U trendu

Zemun se predstavio projektom energetske efikasnosti

BEOGRAD – Na obeležavanju Svetskog dana energetske efikasnosti u zdanju Starog dvora, Opština Zemun predstavila se danas projektom unapređenja energetske efikasnosti, odnosno rekonstrukcijom termotehničkih instalacija prizemlja poslovnog objekta u Zemunu u Kosovskoj 9, velike sale za održavanje tribina i skupova.

„Zahvaljujući primeni najsavremenijih standarda koji se odnose na energetsku efikasnost, sada će renovirana velika sala doprineti godišnjoj uštedi od 1.270.000 dinara“, rekao je predsednik Opštine Zemun Dejan Matić, navodi se u saopšetnju.

Matić je istakao da je potrebno da svi damo maksimalni doprinos u zaštiti životne sredine.

„Veoma je važno da građani imaju svest o značaju reciklaže, o obnovljivim izvorima energije i koliko je sve to značajno za generacije koje dolaze. Kroz projekte koje smo realizovali želimo da pokazšemo odgovoran odnos prema zaštiti životne sredine“, naveo je Matić koji je, izemđu ostalih, učestvovao na tribini „Energija je život – koristi je pametno“,

On je podsetio da su u toj opštini obnovljeni domovi kulture u Ugrinovcima i Batajnici, opštinsko zdanje, i da se renoviraju zemunske škole i vrtići.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.