U trendu

Zima se vraća na velika vrata, upozoravaju meteorolozi

Danas pre podne pretežno sunčano i relativno toplo, posle podne postepeno naoblačenje, uveče kiša, u brdsko-planinskim predelima sneg.
Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, samo pre podne na istoku umeren i jak zapadni. Minimalna temperatura od -4 na jugu do 1 na severu, najviša dnevna od 7 do 13 stepeni.

Krajem dana i tokom noći ka utorku sa padom temperature kiša će preći u sneg i u nižim predelima, a vetar će biti u skretanju na slab i umeren severozapadni.

Više snega očekuje se na zapadu zemlje gde će doći do formiranja snežnog pokrivača, od 5 do 10 centimetara u nižim, u brdsko-planinskim predelima i više. U većem delu Vojvodine padavine će prestati.

I u Beogradu pre podne pretežno sunčano i relativno toplo, posle podne postepeno naoblačenje, uveče kiša. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Minimalna temperatura oko 1, najviša dnevna oko 10 stepeni.

Tokom noći ka utorku sa padom temperature kiša će preći u susnežicu i sneg, uz skretanje vetra na slab do umeren severozapadni.

Prognoza za narednih sedam dana
U utorak, sredu i četvrtak oblačno i hladnije, mestimično sa snegom uz stvaranje ili povećanje visine snežnog pokrivača, naročito u utorak i to na jugozapadu, jugu i jugoistoku zemlje.

U utorak, sredu i četvrtak hladnije, mestimično sa snegom uz stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača, naročito u utorak, i to na jugozapadu, jugu i jugoistoku zemlje.

U nižim predelima, južnije od Save i Dunava, očekuje se formiranje snežnog pokrivača od 5 do 15 cm, a u brdsko-planinskim predelima novih 15 do 25 cm, lokalno i više.

Na severu se očekuju mešovite padavine: kiša, susnežica i sneg.

Zatim do 7. februara promenljivo i toplije, mestimično sa slabom kišom, u višim predelima snegom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar