Zlatibor spreman za još jednu uspešnu turističku sezonu

 Na Zlatiboru je sve spremno za još jednu uspešnu turističku sezonu, saopštili su danas predstavnici Turističke organizacije Zlatibor na promociji tog planinskog centra u Nišu.

Katarina Čubrak iz TO Zlatibor kazala je da je turistima na raspolaganju „raznovrsna ponuda“, počev od hotela preko privatnog smeštaja do prirodnih lokaliteta koji obezbedjuju „sadržajan i raznovrstan“ odmor.

„Od ove sezone turisti mogu uživati i u obnovljenom Kraljevom trgu, koji se nalazi pored našeg planinskog bisera – Zlatiborskog jezera koje sada ima potpuno novi sjaj. Tu je i najduža gondola na svetu – Gold gondola, čija je dužina devet kilometara i spaja centar Zlatibora sa našim najvišim vrhom Tornikom“, izjavila je Čubrak.

Zlatibor je, podsetila je ona, poznat kao vazdušna banja i idealno mesto pešačenje, sportske pripreme, planinski biciklizam, paraglajding, streličarstvo i mnoge druge vidove aktivnog odmora.

Čubrak je, takodje, podsetila da se na toj planini nalaze i dobro poznati prirodni lokaliteti poput Stopića pećine i vodopada u Gostilju, a tu su i novi sadržaji poput zabavno-tematskog parkova „El paso“, „Avantura“ i „Dino parka“.

„Zlatibor je zaista bezbedna destinacija s obzirom da se posvećeno brine o zdravlju i bezbednosti turista. I u vreme nepovoljne epidemiološke situacije poštovane su sve mere koje je doneo Krizni štab. Nisu organizovane manifestacije, svi lokaliteti su radili u skladu sa epidemiloškim merama“, naglasila je Čubrak.

Iz Turističke organizacije Zlatibor poručili su svim posetiocima da cene boravka nisu menjane u odnosu na ranije godine i da cene smeštaja postoje „za svačiji džep“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.