U trendu

Žofre: Zahvaljujući bespovratnim sredstvima EU priprema se rekonstrukcija VMA

 Šef delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre je danas kazao da se, zahvaljujući bespovratnim sredstvima EU od 5,2 miliona evra priprema rekonstrukcija Vojnomedincke akdemije (VMA) u Beogradu.

Žofre je rekao i da je to jedan od vodećih projekata EU u sektoru zdravstvene infrastrukture u Srbiji, te izrazio očekivanje da će uskoro početi i njegvoa relizacija.

„Ta rekostrukcija se priprema zahvaljujući bespovratnim sredstvima EU u vrednosti od 5,2 miliona evra i uskoro ćemo iz pripremne faze preći u realizaciju za koju je obezbedjena investicija od 100 miliona evra koja će pomoći da se unapredi energetska efikasnost najveće bolnice u regionu“, kazao je on.

Prema njegovim rečinma, EU će to raditi s partnerima iz bankarskog sektora.
Žofre je prethodno prisustvovao potpisivanju ugovora o donaciji EU od 8,8 miliona evra za rekonstrukciju zgrade Hitne pomoći, a zašta je ranije obezbedjeno i pet miliona evra iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

VMA je 2. marta 2023. obeležila svoj dan i 179 godina rada, u znak sećanja na 2. mart 1844.

Tog dana je knez Aleksandar Karađorđević potpisao ukaz kojim se proglašava „Zakon o ustrojeniju špitalja Centralne vojske“ i osnovana prva vojna bolnica u Beogradu čiju istoriju baštini VMA.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar