U trendu

Zvezdara: Konsultacije u vezi ugradnje solarnih panela

BEOGRAD – Na gradskoj opštini Zvezdara danas se održava Info dan tokom kojeg će građani u zgradi opštine do 14 časova moći da se konsultuju u vezi ugradnje solarnih panela.

Kako je za Tanjug navela Gordana Mišev, član Veća GO „Zvezdara“ zadužena za javno zdravlje i životnu sredinu, tema Info dana je Javni poziv, koji je raspisala GO Zvezdara u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, povodom dodele bespovratnih sredstava za ugradnju solarnih panela.

Mišev kaže da će građani moći da se konsultuju oko svega u vezi sprovođenja mera energetske sanacije putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe na porodičnim kućama.

“Info dan podrazumeva usmeno objašnjenje, odnosno konsultacije u vezi uslova, potrebne dokumentacije i tehničkih karakteristika i načina rada instalacije solarnih panela za proizvodnju električne energije. Cilj Info dana je da se građani, koji žele da ostvare pravo na bespovratna sredstva za ugradnju solarnih panela, bliže upoznaju sa uslovima i načinom prijave na Javni poziv”, rekla je Mišev.

Dodaje da je predmet sufinansiranja u skladu sa Pravilnikom o sufinansiranju energetske sanacije porodičnih kuća putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i da obuhvata nabavku i ugradnju solarnih panela snage do 6kW, nabavku i ugradnju invertera, pratećih nosača panela, dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije i ostale neophodne instalacije za proizvodnju električne energije.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja, zaključno sa 09.06.2022.godine.

Sve dodatne informacije i obaveštenja u vezi Javnog konkursa mogu se dobiti na kontakt telefone 011/3405-747 i 011/3405-681 i slanjem pitanja na elektronsku adresu energetska.efikasnost@zvezdara.org.rs.

Info dan se održava u Velikoj sali Gradske opštine Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 77, u periodu od 12 do 14 časova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.