SSP i Srce: Izbori su bili farsa, ispravna odluka o neučestvovanju

Izbori su predstavljali farsu i odluka da se na njih ne izađe bila je ispravna, rekli su danas predstavnici Stranke slobode i pravde i Srbija Centar na konferenciji za novinare ispred Skupštine grada Beograda i istakli da je ovakva situacija neodrživa.

„Oni koji sede u Skupštini grada misle da mogu sve, ali uskoro će morati da odgovaraju za sve što su uradili“, rekla je Mila Popović iz SSP-a i pokazala tri fotografije za koje smatra da dokazuju da je birački spisak krivotvoren i da je vlast ubacila bar pet odsto listića 2. juna posle podne.

Dodala je i da kad bi ovo bila normalna država to bi bilo dovoljno da izborni proces bude proglašen za neregularan.

Ona je rekla da su izbori uz svu krađu pokazali da je za vladajuću koaliciju glasalo samo 300.000 ljudi, a da 70 odsto Beograđana ne podržava politiku ove vlasti i ne podržavaju rušenje Starog savskog mosta, Sajma ili Generalštaba.

„Ovakvo stanje u kojem vladaju preko krađe glasova je neodrživo i uskoro će doći do novih izbora“, rekla je Popović.

Istakla je da će se svi koji podrže izbor Aleksandra Šapića za gradonačelnika upisati u knjigu beščašća i podsetila na sve njegove afere

Član predsedništva stranke Srce Borko Šindić istakao je da su izbori pokradeni i da će se nastaviti borba za izborne uslove i ukazivanje na sve loše poteze režima.

Kazao je da je vlast opstala uz pomoć fantomskih lista a oni koji su rešili da izađu na izbore su im dali legitimitet.

On se osvrnuo na poteze predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji, kako je naveo poklanja Generalštab kao deo ulaganja u izbornu kampanju Donalda Trampa u SAD, a da je, kada je prošli put to radio, potpisao Vašingtonski sporazum zbog kojeg je Izrael priznao Kosovo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.