U trendu

SSP: Kragujevac po kulturu ide u školske sale, a Beogradu se obećava šest novih muzeja

Ministri Siniša Mali i Nikola Selaković najavljuju izgradnju minimum šest muzeja u Beogradu, dok građani Kragujevca priredbe kulture imaju po školskim salama i školskim holovima -konstatova je danas poslanik i predsednik kragujevačkog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Dalibor Jekić.

On je, u pisanoj izjavi podsetio da je Srpska napredna stranka (SNS) 2020. godine najavila rekonstrukciju dvorane „Šumadija“ i pitao: „Što prevariste Kragujevčane?“.

„Ima li negde Kragujevca, vidite li ga uopšte? Kada ćete imati osećaj za građane koji žive van Beograda? I oni vole kulturu i oni žele da imaju objekte u kojima će da se osećaju kao ljudi“ – poručio je Jekić vladajućoj stranki i ukazao da je u Kragujevcu prvo pozorište osnovano pre skoro 190 godina.

Naveo da je za Nacionalnu koncertnu dvoranu u Beogradu vlast namenila 120 miliona evra dok je za kragujevačku dvoranu „Pionir“ koja je važila za jednu od najakustičnijih u Jugoslaviji namenila „nula dinara“.

„Decentralizacija i ravnomerni regionalni razvoj su za vas iz SNS strane reči, odlika ove vlasti je što veća centralizacija“ i „migracija građana iz unutrašnjosti ka Beogradu“ – rekao je Jekić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.