U trendu

SSP Novi Sad: Grad da preuzme finansiranje obezbeđenja u školama

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) zatražio je danas od gradske vlasti da u skladu sa zakonskim ovlašćenjima preuzme plaćanje školskog obezbeđenja u svim školama u tom gradu.

Predsednik tog odbora Vladimir Vrsajkov naveo je u saopštenju da, ukoliko bi smanjili svoje „koruptivne kombinacije i izvlačenje novca Novosađana za privatne šeme“, u budžetu bi bilo dovoljno novca i za obezbeđenje školaraca.

„Nažalost, problemi u plaćanju školskog obezbeđenja i neodgovarajuće sistemsko rešenje njihove uloge doveli su do toga da neke novosadske škole više nemaju školsko obezbeđenje dok su se u drugim školama, zbog loše naplate, računi za obezbeđenje povećali za 100 posto“, istakao je Vrsajkov, uz ocenu da je takva situacija neodrživa.

Naveo je da su tragedija u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i prevelik nivo nasilja, kako u školama, tako i u celom društvu, ojačali uverenje novosadskih roditelja da su neophodni svi dodatni načini obezbeđenja njihove dece, a da školsko obezbeđenje prema iskustvima prosvetnih radnika, dece i roditelja svakako pomaže u tome.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar