U trendu

SSP pita zašto se autobusi na gas ne pune na stanici koja je u Beogradu urađena u martu ove godine

Stranka sloboda i pravde (SSP) upitala je danas gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića i gradsku upravu zašto se BMC autobusi (na gas) ne pune na gasnoj stanici koja je, kako su ukazali, navodno urađena i tri meseca pre poslednjeg potpisivanja ugovora sa Cryogasom.

Predsednica Gradskog odbora SSP Mila Popović u pisanoj izjavi navela je da gasna stanica data privatniku, trebalo je da počne da radi u martu ove godine, ali „zvrji prazna“ dok se vozila na gas pune na pupmpama „Cryogasa“. 

„Od kupovine i stavljanja u promet BMC autobusa na gas, GSP je potpisao ugovore sa ‘Cryogaso-om’ u vrednosti od oko 420 miliona dinara, od kojih je poslednji potpisan u junu 2023. godine. Zašto ako je gasna stanica već bila urađena tada i to navodno tri meseca pre tog datuma“, upitala je.  

Prema njenim rečima, nikome nije jasno šta se krije iza te logike. Popović je upitala da li postoji problem gasne stanice i zašto ona nije puštena u rad.

„Sam taj posao gasne stanice je štetan za GSP, ali sada kada postoji, zašto se ne koristi? Da li se sada plaća neka dupla naknada, privatniku za stanicu, a ‘Cryogasu’ za gas? Sve su to pitanja na koja Aleksandar Šapić i njegova uprava moraju da daju odgovor“, navela je ona u saopštenju.

Kako je ukazala Popović, zbog takvih stvari je jasno da gradska uprava ne može i ne ume da vodi Beograd, uz ocenu da se „bahati na svakom koraku gde joj se ukaže prilika“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar