U trendu

SSP: Policija i tužilaštvo da pronađu ko podmeće požare kod Bosilegrada

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku nađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe ili osoba odgovornih za podmetanje niza požara u selu Gložje, u opštini Bosilegrad.

Predstavnica Opštinskog odbora SSP u Bosilegradu Daniela Mihajlović je u pisanoj izjavi navela da se poslednji slučaj desio 24. septembra, kada je izgorela štala.

Ona je navela da meštani kažu da se od 2015. godine u selu Gložje dogodilo ukupno 15 požara u četiri kuće, sedam košara, i po jednoj pomoćnoj zgradi, objektu za seno i garaži, kao i jednom automobilu.

„Gorela su celokupna kuća sa pokućanstvom u kojima ima ljudi, a i kuće u koje nema ljudi. Ljudi su uplašeni da nisu oni sledeći“, kazala je Mihajlović.

Oni niću dežuraju, neki su osigurali svoje kuće, neki uveli video-nadzor, ali se ne osećaju sigurno, navela je ona i dodala da se ne zna uzrok paljenja.

„Sve je ovo netipično jer u ostalim selima nema toliko čestih požara. Policija i tužilaštvo još nisu identifikovali, našli i uhapsili počinioca ili počinioce“, rekla je Mihajlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar