SSP: Šapić da objasni građanima zašto je posle svake kiše lakše ići kajakom po Beogradu nego vozilom

Beogradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) ocenio je danas da glavni grad posle svake kiše „izgleda kao razvalina“ i zatražio od gradonačelnika Aleksandra Šapića da saopšti koliko je novca u prethodnih 10 godina uloženo u održavanje kišne kanalizacije.

SSP je u saopštenju pozvala Šapića da građanima objasni „zašto je Beogradom lakše ići kajakom nego vozilom posle svake kiše“.

„Beograd posle svake kiše izgleda kao razvalina – svuda su klizišta, reke po delovima grada i šteta, a fasade otpadaju. Dodatno, investitorskim urbanizmom se zapušavaju odvodi, a kišna kanalizacija se ne održava, što rezultira time da je Beograd akvarijum posle svake kiše“, ocenila je Stranka slobode i pravde.

Pozvali su i na hitnu promenu politike prema zelenim površinama u gradu.

„Apsurd planiranja grada ove vlasti je da i minimum zelenila, koje je ionako premalo, predviđeno u planovima za delove grada, nema ko da kontroliše i proveri. Posle nekoliko poslednjih godina, niko više ne može da kaže da nije očekivao ovakve kiše i super oluje. Sve ovo je rezultat borbe za investitore Srpske napredne stranke“, ocenila je SSP.

Obilne padavine tokom noći izazvale su probleme širom Beograda a pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije obavili su 28 intervencija na području grada, uglavnom kako bi uklonili polomljena stabla ali su ugasili i dva požara izazvana udarom groma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.