U trendu

SSP traži da gradonačelnik Kraljeva odustane od zatvaranja apoteka i otpuštanja 100 farmaceuta

Stranka slobode i pravde (SSP) je danas tražila da gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić odustane od otpuštanja 100 zaposlenih u Apotekarskoj ustanovi.

Poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Dalibor Jekić je u pisanoj izjavi naveo da Terzić „sprovodi projekat gašenja državnih apoteka“ koji je „patentirala“ vlast Srpske napredne stranke (SNS) i istakao da je više od 18.000 Kraljevčana potpisalo zahtev da se očuva Apotekarska ustanova koja postoji 143 godine.

On je naveo da je pre dve godine Apotekarska ustanova ostavljena bez objekta u blizini Opšte bolnice, koji je donosio trećinu ukupnog prihoda, a objekat u ekstra zoni u blizini objekta Apotekarske ustanove koji je u vlasništvu Grada, izdat je privatnom apotekarskom lancu.

I sada, posle „svih tih loših odluka na pomolu je još jedna pogubna odluka“: da se „osam objekata na atraktivnim lokacijama u Kraljevu, Vrnjačkoj Banji i Raški koje donose 54 odsto prihoda da u zakup“ – piše u saopštenju SSP te su zaposleni zabrinuti i za opstanak Apotekarske ustanove i za svoja radna mesta.

„Stranke slobode i pravde apeluje na Terzića da odustane od sumanute odluke koja nije u interesu Kraljevčana i da sačuva tu ustanovu, a zaposlenima i svim Kraljevčanima pruža punu podršku za očuvanje Apotekasrke ustanove“ – kazao je Jekić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.