U trendu

SSP: U beogradskom naselju Braće Jerković osam godina čekanja za mesto u državnom vrtiću

 Deca iz beogradskog naselja Braće Jerković rođena 2016. godine nisu dočekala mesto u vrtić u svom kraju, a neće ga dočekati ni generacije 2017. i 2018. godine „i pored lažnih obećanja raznoraznih kadrova Srpske napredne stranke“, izjavila je danas predstavnica Stranke slobode i pravde za opštinu Voždovac Jelena Berar.

Ona je u pisanoj izjavi upozorila da će „neki od mališana završiti i osnovnu školu pre nego što naselje dobije vrtić“.

„Prošlo je sedam godina od kada je tadašnji predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić obećao da izgradnja vrtića u ovom naselju počinje već naredne godine, a danas najavljuju da je rok za završetak radova 2025. godina. Njima se ne žuri jer ne razumeju koliko je teško deci i roditeljima da svakoga dana vode decu u vrtiće u drugim naseljima“, rekla je Berar.

Zaključila je da je to „samo jedan od razloga što je u odlasku (gradonačelnik) Aleksandar Šapić koji je nastavio politiku neispunjenih obećanja“.

„Stranka slobode i pravde garantuje da pošto smenimo ovu nestručnu, bahatu i korumpiranu vlast, nijedno dete neće više čekati na svoje mesto u državnom vrtiću“, rekla je Berar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar