U trendu

SSP: Vučić reterirao i priznao da se preporuke ODIHR o izborima moraju primeniti i sve i odmah

Stranka slobode i pravde (SSP) poručila je danas da je predsednik države Aleksandar Vučić „priznao dve činjenice – da će biti novih izbora u Beogradu i da Vlada Srbije mora da primeni sve preporuke ODIHR o izborima i to odmah, a ne tek za četiri godine, kako je to objašnjavala narodna poslanica i premijerka Ana Brnabić“.

„Tako je Vučić posle neviđenog ‘ne’ Ane Brnabić morao sada potpuno da reterira i sve prihvati kada je reč o izbornim uslovima uoči prvih sledećih izbora“, saopštila je SSP.

„Sve ostalo u njegovom obraćanju je služilo tome da to zamaskira za uši svojih birača, te je zato i ličilo na politički vašar jedne nestabilne strukture, malo specijalni rat protiv Srbije i njega, malo plate, malo vređanje opozicionara, malo uvoz-izvoz, malo vređanje funkcionera stranih država i Evrope, malo zlata, više Kine, ali je činjenica da je Vučić morao u potpunosti da prihvati primenu preporuka međunarodne ODIHR misije o izborima u Srbiji“, navela je SSP.

„Međutim, verovati Vučiću na reč nije dovoljno, stoga očekujemo dolazak misije u skladu sa Rezolucijom Evropskog parlamenta i uspostavljanje mehanizama nadzora nad primenom preporuka Odihr-a o izborima u Srbiji“, ukazala je SSP.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.