Suđenje za masovno ubistvo u školi Vladislav Ribnikar zatvoreno za javnost

U Višem sudu u Beogradu, na prvom ročištu na suđenju roditeljima maloletnog K.K. koji je počinio masovno ubistvo u školi „Vladislav Ribnikar“ u maju 2023, kada je stradalo deset osoba, danas je odlučeno da će ceo glavni pretres biti zatvoren za javnost.

Zabranjuje se svima koji učestvuju u postupku da daju izjave, jer je to krivično delo, odlučeno je, prenela je televizija N1.

Tužilaštvo je tražilo da bude zatvoreno zbog zaštite maloletnika.

Kao što se to navodi i u optužnici i kao što je rečeno na konferenciji za štampu, čitava odbrana roditelja K.K. je bila za to da se suđenje otvori za javnost.

Advokat roditelja K.K. Borivoje Borović naveo je da se protivi tome da bude zatvoreno za javnost, jer će mediji svakako o tome izveštavati, bilo ono otvoreno ili zatvoreno.

Maloletnicima koji su svedoci, tokom saslušanja advokati odbrane nisu postavljali nijedno pitanje, niti će to činiti i dalje.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu je predloženo da sud oca maloletnika, Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dve i po godine.

Vladimir K. optužnicom se tereti za teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno da je 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu kao i jer oružje nije čuvao bezvedno, kako je to predviđeno zakonom.

VJT neposredno je optužilo i majku dečaka Miljanu K. za nedozvoljenu proizvodnju, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Optuženi su i vlasnik i radnik streljane „Partizan“, gde je Kosta vežbao gađanje, zbog, po navodima optužnice, lažnog svedočenja i za njih se traži tri godine zatvora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.