U trendu

Supruga Navaljnog govorila na Minhenskoj konferenciji bezbednosti, majka ne želi saučešća

Supruga vodećeg ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog za koga je zvanično saopšteno da je danas umro u ruskom zatvoru, Julija, izjavila je na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti da je predsednik Rusije Vladimir Putin „lično odgovoran za sve užasne stvari“ u toj zemlji.

Julija Navaljna je govorila o odluci koju je morala da donese o tome da li da ostane u Minhenu i govori, ili da se odmah vrati svojoj deci. Odlučila je da uradi ono što bi uradio njen muž – da govori na konferenciji.

Rekla je da ne zna da li treba verovati „užasnim vestima“ o smrti svog utamničenog supruga, ali, „ako je to tačno, želim da Putin i svi oko njega znaju da će odgovarati za sve što su učinili našoj zemlji, mojoj porodici. I taj dan će doći vrlo brzo“ – preneo je londonski list „Gardijan“.

Navaljna je pozvala međunarodnu zajednicu da se „okupi i kazni užasni režim“ u Rusiji.

Majka Alekseja Navaljnog, Ljudmila Navaljnaja, poslednji put je videla svog sina u zatvoru u ponedeljak i on je bio „zdrav i veseo“, rekla je ona ruskom nezavisnom novinskom izdanju Novaja Gazeta.

„Ne želim saučešća. Videla sam sina u zatvoru 12. februara, bili smo u poseti. Bio je živ, zdrav i veseo“, kazala je ona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.