U trendu

Sutra u Srbiji promenljivo oblačno vreme, toplo i nestabilno

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno vreme, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom u drugom delu dana, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren južni vetar, u košavskom području umeren i jak jugoistočni koji će na jugu Banata pre podne povremeno dostizati i udare olujne jačine.

Najniža temperatura će se kretati od osam stepeni do 15, a najviša dnevna od 20 do 25 stepeni.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, od sredine dana u pojedinim delovima grada povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura će biti oko 15 stepeni, a najviša dnevna oko 24.

U Srbiji će u petak i subotu biti pretežno oblačno i hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a najviša dnevna temperatura u većini mesta biće u intervalu od 18 stepani do 22. Zatim će biti promenljivo oblačno i toplije, u nedelju i ponedeljak suvo, a od utorka ponovo mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za četvrtak 2. maj:

Blago smanjenje tegoba mogu osetiti hronični bolesnici, ali se oprez ipak savetuje osobama sa srčanim problemima, astmatičarima i psihičkim bolesnicima. Moguće meteoropatske reakcije su problemi sa snom i glavobolja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.