U trendu

Sutra u Srbiji sunčano i toplo vreme

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i toplo, a na jugoistoku i jugozapadu zemlje promenljivo oblačno vreme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U planinskim predelima retka pojava kratkotrajne kiše.

Duvaće umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, naročito na planinama i u košavskom području, gde se lokalno očekuju i udari olujne jačine.

Najniža temperatura biće od pet stepeni do 16, a najviša od 22 do 27 stepeni.

U Beogradu će takođe biti sunčano, toplo i vetrovito vreme.

Najniža temperatura biće od 10 stepeni do 14, a najviša oko 26 stepeni.

U sredu će u većem delu Srbije i dalje biti suvo i vetrovito uz duže sunčane intervale. Košava će biti najjača na jugu Banata, na širem području Beograda, u donjem Podunavlju i Pomoravlju. Maksimalna temperatura od 22 do 25 stepeni. Lokalna pojava kratkotrajne kiše ili pljuska očekuje se posle podne na zapadu i jugu Srbije, a uveče i tokom noći ponegde i u ostalim krajevima.

Od četvrtka će biti promenljivo i nestabilnije vreme sa češćom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina, a temperatura će biti u postepenom padu. Jak jugoistočni vetar (košava) duvaće još u četvrtak, a zatim će oslabiti.

Biometeorološka prognoza za utorak 30. april: 

Osobama sa psihičkim i respiratornim oboljenjima se savetuje izvesna opreznost usled očekivanog uticaja biometeoroloških prilika. Glavobolja i bolovi u kostima i zglobovima moguće su meteoropatske reakcije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.