U trendu

Abazović danas odgovara na pitanja poslanika

PODGORICA – Crnogorski premijer Dritan Abazović odgovaraće danas na pitanja poslanika u okviru „premijerskog sata“, a jedno od njih je i da li će podneti ostavku nakon što su DPS Mila Đukanovića i SDP najavili da će uskratiti podršku manjinskoj vladi, zbog usvajanja Temeljnog ugovora sa SPC.

Abazovića će to pitati Damir Šehović, predsednik Socijaldemokrata, koja je odbila učešće u manjinskoj vladi zbog Socijalističke narodne partije.

Draginja Vuskanović Stanković, poslanik SDP, je premijeru uputila pitanje o nedavnoj poseti Srbiji, gde je, kako kaže, tokom susreta sa predsednikom Aleksandrom Vučićem uspeo da na konkretan način reši „neka velika politička pitanja, koja su nas nekad razdvajala“, pa je zatražila da javnost obavesti o tome koja su to pitanja.

„Takođe, očekujem, da nam kažete i šta su bili konkretni razlozi za nezakonito zadržavanje i maltretiranje poslanika Skupstine Crne Gore na granici sa Srbijom, koje je trajalo duže od godinu dana?”, glasi još jedno pitanje Vuksanović Stanković premijeru.

I jedno od pitanja objavljenih na sajtu parlamenta je: „I, što ćemo sad“?

Ovo pitanje je postavio poslanik DF Milan Knežević uz napomenu da će ga detaljnije obrazložiti na samoj sednici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.