U trendu

Avganistan uveo policijski čas da bi zaustavio talibane

KABUL – Avganistanske vlasti uvele su noćni policijski čas u 31 od 34 provincije te zemlje da bi suzbile nasilje izazvano talibanskom ofanzivom poslednjih meseci, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Od početka maja Talibani su zauzeli ključne granične prelaze, desetine okruga i okružili nekoliko glavnih gradova provincija, preneo je „Gardijan“.

Da bi se suzbilo nasilje i ograničio pokret talibana u 31 provinciji, širom zemlje uveden je noćni policijski čas, osim u Kabulu, Panširu i Nangarharu, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Policijski čas je na snazi između 22:00 časova uveče i 04:00 sati ujutru, rekao je Ahmad Zia Zia, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova, u odvojenoj audio izjavi novinarima.

Sa povlačenjem stranih snaga pod američkim vođstvom, koje je gotovo dovršeno, talibani sada kontrolišu oko polovine od oko 400 okruga u Avganistanu.

Nakon kratkog zatišja tokom ovonedeljnog muslimanskog praznika Kurban-bajrama, ponovo su obnovljene borbe s vlastima koje tvrde da su u protekla 24 časa ubile više od 260 talibanskih boraca u nekoliko provincija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar