U trendu

Bečić: Veliki pad DPS-a u sve tri opštine

PODGORICA – Demokratska partija socijalista u sve tri opštine ostvarila je veliki pad na lokalnim izborima i nastavila gubitnički niz, saopštio je danas predsednik Demokratske Crne Gore i predsednik crnogorske skupštine Aleksa Bečić.

Bečić je na Tviteru naveo da je opozicija u cetinjskoj skupštini ostvarila ubedljivu pobedu nad dosadašnjom vlašću DPS-SD.

On je ocenio da je Cetinje „još jednom pokazalo da je crnogorsko, a svetsko“, nakon što je, prema podacima Demokratske Crne Gore na osnovu 100 odsto glasova, DPS je osvojio najviše glasova na Cetinju, ali neće moći da samostalno formira vlast.

„Demokrate i na Cetinju, i pored svih dešavanja i ekstemizacije, zabeležile su rast od 50 odsto, u odnosu na parlamentarne izbore“, naglasio je Bečić.

Bečić je naveo da su Demokrate zabeležile rast od 150 odsto i ostvarile osam odsto podrške u Petnjici.

„Potvrda naše građanske profilacije upravo rezultat u Petnjici“, naveo je Bečić.

Predsednik Opštinske izborne komisije Petnjica Adis Duraković pethodno je objaio da je u Petnjici DPS, koji je u prethodnom sazivu imao 20 odbornika, osvojio 17 mandata.

Stranka pravde i pomirenja, koja je u prethodnom sazivu imala jednog odbornika, sada je osvojila tri mandata, SDP jedan mandat, SD dva mandata, BS šest mandata, a Demokrate dva mandata.

Za Mojkovac je Bečić rekao da je ostvarena „istorijska pobeda“.

„Istorijska pobeda u junačkom Mojkovcu. Svim građanima čestitam na mirnim i dostojanstvenim izborima. Hvala biračima Demokrata na rastu i u Mojkovcu za 30 odsto u odnosu na parlamentarne izbore“, naveo je Bečić.

Prema podacima Demokratske Crne Gore, na osnovu 100 odsto obradenog birackog tela, koalicija DPS-SD-LP osvojila je 43,89 odsto glasova ili 14 mandata na izborima u Mojkovcu.

Na drugom mestu je Za budućnost Mojkovca, koji je osvojio 24,17 odsto glasova ili sedam mandata, Demokrate su dobile 13,45 odsto ili četiri mandata, Ne damo Mojkovac 6,38 odsto ili dva mandata, Ujedinjena Crna Gora šest odsto ili dva mandata, a URA 6,11 odsto ili dva mandata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar